Magnificul oraş pierdut în jungla Asiei - GALERIE FOTO

Postat la 08 iulie 2016 414 afişări

Oraşul în care a fost construit templul, Angkor Wat, este situat în Cambodgia de astăzi şi a fost capitala imperiului Khmer. În acest oraş sunt sute de temple. A fost cel mai mare oraş din lume până la Revoluţia Industrială.

Construit între 1113 şi 1150 şi având o suprafaţă de aproape 200 de hectare, este unul dintre cele mai mari monumente religioase construite vreodată. Numele lui se traduce prin “Oraşul Templu”.

Iniţial, Angkor Wat a fost templu Hindus dedicat zeului Vishnu. În secolul 14 a fost transformat în templu Budist şi tot atunci au fost adăugate statui ale lui Buddha.

Turnul central de 65 de metri este înconjurat de patru turnuri mai mici şi de ziduri înconjurătoare, amplasament care recreează imaginea Muntelui Meru, un loc legendar în mitologia Hindusă, despre care se spune că se află în spatele munţilor Himalaia, lăcaşul zeilor.

Cititi mai multe pe www.cunoastelumea.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
galerie foto,
pierdere,
construire,
templu,
crestere
/actualitate/magnificul-oras-pierdut-in-jungla-asiei-galerie-foto-15521498
15521498
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.