Maggie Pagano: „Ideea că Facebook ar putea avea acces la contul tău bancar este îngrozitoare”

Autor: Ioana Matei Postat la 09 august 2018 241 afişări

Maggie Pagano: „Ideea că Facebook ar putea avea acces la contul tău bancar este îngrozitoare”

Ştirea că Facebook solicită câtorva dintre cele mai mari bănci din lume să ofere informaţii financiare detaliate despre clienţi este suficientă ca să înspăimânte pe toată lumea, concluzionează jurnalistul britanic Maggie Pagano într-un articol de opinie publicat de DailyMail.

Potrivit Wall Street Journal, gigantul social media a discutat cu instituţii financiare precum JP Morgan Chase, Wells Fargo, Citigroup şi Bancorp UBS în legătură cu potenţiale servicii pe care le-ar putea găzdui pentru clienţii acestora pe Facebook Messenger.

Se crede că discuţiile se axează pe modul în care instituţiile financiare şi Facebook ar putea folosi informaţii legate de tranzacţiile cu cardul, balanţe de plăţi şi furnizarea de alerte de fraudă.

Ambiţiile lui Marck Zuckerberg par să fie nemărginite, observă şi jurnalistul DailyMail. După cum reiese din cele mai recente rezultate, Facebook are nevoie de noi arii de creştere, iar industria serviciilor financiare este un sector evident în care să intre, din moment ce include datele a 2,2 miliarde de clienţi activi.

Potrivit surselor DailyMail, din aceste motive, Facebook, alături de alţi giganţi din tehnologie, împreună cu Amazon şi Google, au aplicat pentru obţinerea unei licenţe de la Banca Angliei.

Chiar şi fără o licenţă completă, regulile noi din Marea Britanie referitoare la Open Banking (Bankingul Deschis)  fac mai uşor procesul de intrare a noi jucători în acest domeniu. Cele nouă bănci care s-au înscris la Open Banking pot acum să împărtăşească datele clienţilor cu alte companii, cât timp aceştia îşi oferă acordul. Acest lucru permite unei a treia părţi să facă plăţi în numele clienţilor ale căror finanţe le administrează.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.