MAE: România este sub media statelor membre UE la procedurile de infringement

Postat la 05 iulie 2013 76 afişări

Numărul acţiunilor de infringement în curs declanşate de Comisia Europeană împotriva României este de 30, ţara noastră fiind sub media statelor membre UE în această privinţă, menţionează Ministerul român de Externe.

MAE: România este sub media statelor membre UE la procedurile de infringement

 Comisia Europeană a dat publicităţii joi rezultatele Tabloului de bord privind Piaţa Internă a Uniunii Europene, un raport semestrial care se apleacă şi asupra acţiunilor în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor ("infringement procedures") declanşate în acest domeniu şi procesul de transpunere a legislaţiei UE.

MAE român arată că, potrivit acestui tablou de bord, România este unul dintre cele mai rapide state membre UE în ceea ce priveşte soluţionarea disputelor, cu o medie de aproximativ 19,1 luni/caz, cu opt luni mai puţin decât media statelor membre UE, care este de 27 de luni/caz.

În ceea ce priveşte procesul de transpunere a directivelor UE privind piaţa internă, România are un deficit de 1%, ceea ce corespunde ţintei de deficit stabilite de UE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mae-romania-este-sub-media-statelor-membre-ue-la-procedurile-de-infringement-11094452
11094452
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.