MAE: Raportul NIESR confirmă exagerarea speculaţiilor despre afluxul masiv de români în Marea Britanie

Postat la 05 aprilie 2013 18 afişări

Ministerul român de Externe apreciază că studiul publicat vineri de Institutul Naţional pentru Cercetare Economică şi Socială din Marea Britanie confirmă că sunt exagerate şi nefundamentate speculaţiile privind un aflux masiv de români spre această ţară.

MAE: Raportul NIESR confirmă exagerarea speculaţiilor despre afluxul masiv de români în Marea Britanie

 "Ministerul Afacerilor Externe ia notă de rezultatele acestui studiu, care confirmă evaluările instituţiilor româneşti, conform cărora speculaţiile din media britanică privind eventualitatea unei creşteri masive a mobilităţii dinspre România spre Marea Britanie sunt exagerate, fiind, în cea mai mare parte, lipsite de fundament. Astfel, concluziile studiului nu acreditează ideea, intens promovată, în ultima perioadă, de mass-media britanică, a unui aflux masiv de cetăţeni dinspre România, odată cu ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii, începând cu 1 ianuarie 2014", se arată într-un comunicat transmis MEDIAFAX de MAE.

Potrivit MAE român, studiul evidenţiază dificultatea realizării unei estimări numerice a viitoarei mobilităţi dinspre România şi Bulgaria, aceasta depinzând de o multitudine de factori economici, politici şi sociali din cele două ţări şi din UE. "Se indică, în acelaşi timp, că Marea Britanie nu reprezintă o destinaţie predilectă pentru români şi bulgari şi că cei mai mulţi cetăţeni români şi bulgari care au dorit să migreze către Marea Britanie au făcut-o deja", punctează comunicatul MAE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mae-raportul-niesr-confirma-exagerarea-speculatiilor-despre-afluxul-masiv-de-romani-in-marea-britanie-10715299
10715299
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.