MAE confirmă expulzarea unui diplomat român din Rusia

Postat la 30 martie 2018 124 afişări

MAE a confirmat, vineri, decizia Moscovei de a expulza un diplomat român, după ce Ministerul rus de Externe a convocat mai mulţi ambasadori, inclusiv din România, care au hotărât expulzarea diplomaţilor ruşi, în urma atacului neurotoxic de la Salisbury.

MAE confirmă expulzarea unui diplomat român din Rusia

"Ministerul Afacerilor Externe confirmă declararea de către Federaţia Rusă persona non grata a unui diplomat român acreditat în Rusia, după o măsură similară adoptată de ţara noastră în spirit de solidaritate cu Marea Britanie, în cazul atacului de la Salisbury. MAE reiterează poziţia sa de condamnare a oricăror acţiuni care ameninţă securitatea colectivă şi dreptul internaţional", se arată într-un mesaj al MAE.

Ministerul rus de Externe a convocat, vineri, mai mulţi ambasadori şi reprezentanţi din mai multe state, inclusiv din România, care au decis expulzarea diplomaţilor ruşi, ca urmare a atacului neurotoxic care l-a vizat pe fostul agent secret rus Serghei Skripal, relatează agenţiile de ştiri Sputnik şi Reuters.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.