MAE: Băncile din Grecia vor fi închise până pe 6 iulie. Retragerea de la bancomate va fi limitată

Autor: Alice Draghici Postat la 29 iunie 2015 78 afişări

Instituţiile bancare greceşti vor rămâne închise până la 6 iulie, a doua zi după un referendum organizat de guvernul condus de Alexis Tsipras şi retragerile de la bancomate vor fi limitate în această perioadă la 60 de euro pe zi, a avertizat luni MAE.

Din acest motiv, autorităţile române atrag atenţia asupra unor posibile întârzieri ale tranzacţiilor bancare în cursul zilei de luni, 29 iunie şi îi atenţionează pe românii care vor să călătorească în Grecia în perioada următoare să aibă suficienţi bani în numerar.

Pe de altă parte, "cetăţenii români care deţin carduri emise de băncile comerciale care funcţionează pe teritoriul României nu vor fi afectaţi de decizia guvernului grec, având în continuare, posibilitatea de a efectua tranzacţii şi de a extrage numerar în conformitate cu limitele stabilite de băncile din România".

Instituţiile bancare din Grecia îşi vor relua activitatea "imediat" după desfăşurarea unui referendum, pe 5 iulie, asupra ultimei propuneri de acord a creditorilor Greciei, precizează MAE.

Parlamentul grec a aprobat duminică dimineaţă planurile premierului Alexis Tsipras de a organiza un referendum, la 5 iulie, pe tema propunerilor de reforme ale creditorilor internaţionali ai Greciei, relatează BBC News Online.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
INTARZIERI,
TRANZACTII BANCI
/actualitate/mae-bancile-din-grecia-vor-fi-inchise-pana-pe-6-iulie-retragerea-de-la-bancomate-va-fi-limitata-14518340
14518340
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.