Mădălina Teodorescu, vicepreşedinte First Bank: Ne propunem să devenim o bancă nişată şi ţintim populaţia cu venituri de peste 1.000 de euro

Postat la 02 iulie 2019 225 afişări

Mădălina Teodorescu, vicepreşedinte First Bank: Ne propunem să devenim o bancă nişată şi ţintim populaţia cu venituri de peste 1.000 de euro

First Bank, banca formată a urmare a achiziţiei fostei Piraeus Bank de către fondul american de investiţii J.C. Flowers, ţinteşte pe piaţa din România clienţi cu venituri de peste 1.000 de euro, explică Mădălina Teodorescu, vicepreşedinte First Bank, în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 19.

„Avem un obiectiv de creştere atât organic, cât şi prin achiziţii, ne propune să devenim o bancă nişată, din perspectiva segmentelor pe care le vizăm. Noi mergem pe segmentul upper mass – adică venituri de peste 1.000 de euro – şi ne propunem să rezolvăm pentru ei circa 80-90% din nevoile lor prin serviciile noastre”, apreciază Mădălina Teodorescu, vicepreşedinte First Bank.

Fondul american de investiţii J.C. Flowers şi-a făcut intrarea în regiune prin achiziţia fostei Piraeus Bank din România.

„Avem în spate un fond de investiţii care vrea un randamnet şi are un anumit obiectiv referitor la consolidarea pe piaţa bancară, deci timpul este în favoarea noastră. Propunerea pe care am acceptat-o a fost să facem un turnaround, să devenim nu o bancă universală, ci o bancă focusată pe anumite segmente şi industrii. (...) Cred că provocarea este să împăcăm confortul clienţilor şi partea tehnică, de sisteme. Noi avem asta în obiective, iar una dintre priorităţile noastre vizează simplificarea proceselor şi automatizarea lor, cu o paletă de produse în care vrem să alegem excelenţa”, adaugă Teodorescu.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banca,
venituri,
vicepresedinte,
populatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.