Ce produse ale chinezilor de la Huawei nu sunt acoperite de decizia lui Donald Trump de a permite companiilor americane să facă business cu gigantul chinez

Postat la 01 iulie 2019 39 afişări

Ce produse ale chinezilor de la Huawei nu sunt acoperite de decizia lui Donald Trump de a permite companiilor americane să facă business cu gigantul chinez

Preşedintele Consiliului Economic Naţional al Casei Albe, Larry Kudlow, a declarat în cadrul unui interviu pentru Fox News că decizia preşedintelui Trump de a permite vânzările de produse americane către Huawei se aplică doar produselor disponibile la scară largă la nivel mondial, potrivit Reuters.

Astfel, această decizie nu se aplică şi în cazul echipamentelor considerate sensibile. „Departamentul pentru Comerţ va acorda unele licenţe suplimentare acolo unde există disponibilitate generală”, a spus acesta. El a adăugat că unele companii americane, în special cele care produc microcipuri „vând produse care sunt disponibile din alte ţări. Aceasta nu este o amnistie generală. Problemele privind siguranţa naţională rămân de importanţă maximă”.

Ridicarea parţială a restricţiilor impuse gigantului telecom Huawei a fost un element-cheie în cadrul acordului încheiat săptămâna trecută între Donald Trump şi omologul său chinez, Xi Jinping, pentru reluarea negocierilor privitoare la comerţul dintre cele două ţări. Decizia a fost criticată de mai mulţi senatori americani, atât democraţi, cât şi republicani, care susţin că Huawei are legături puternice cu agenţiile chineze de spionaj. Senatorii sunt îngrijoraţi că aceste agenţii ar putea face uz de distribuirea globală a tehnologiilor Huawei pentru acţiuni de spionaj.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
chinezi,
huawei,
produse,
americane

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.