VIOLENŢELE continuă la Hong Kong: Noi confruntări între manifestanţi şi forţele de ordine

Postat la 01 iulie 2019 87 afişări

Noi confruntări s-au produs luni în Hong Kong între Poliţie şi manifestanţi în timpul ceremoniilor dedicate marcării a 22 de ani de la retrocedarea teritoriului către China, potrivit BBC.

VIOLENŢELE continuă la Hong Kong: Noi confruntări între manifestanţi şi forţele de ordine

Şefa Executivului, Carrie Lam, puternic contestată de către cetăţenii din Hong Kong după prezentarea în Parlament a unui proiect de lege care ar fi permis extrădarea cetăţenilor către China continentală, a fost prezentă la ceremonii. Poliţia a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene şi bastoane de cauciuc pentru a dispersa protestatarii.

CNN informează că un grup format din zeci de protestatari a încercat să intre cu forţa în sediul Guvernului local, iar poliţiştii au fost nevoiţi să intervină pentru a-i împiedica, inclusiv prin utilizarea gloanţelor de cauciuc. Protestatarii au folosit mai multe obiecte din metal pentru a sparge uşile de la intrarea în clădirea guvernamentală.

Potrivit CNN, acesta este cel mai violent protest din 12 iunie până în prezent.

Deşi Lam a anunţat că adoptarea noii legi privind extrădarea a fost suspendată pe termen nelimitat, milioane de persoane au protestat pe străzile din Hong Kong solicitând demisia acesteia, retragerea completă a proiectului, eliberarea activiştilor reţinuţi în timpul demonstraţiilor şi anchetarea forţelor de ordine care au folosit forţa în mod nejustificat.

În cadrul unui discurs, Carrie Lam a spus că, în urma protestelor de luna trecută, a realizat că trebuie să îi asculte mai mult pe cetăţeni. „Îmi voi învăţa lecţia şi vă asigur că viitoarele acţiuni ale Guvernului vor fi mai aproape de aspiraţiile, sentimentele şi opiniile comunităţii”, a spus ea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hong kong,
proteste,
confruntari,
forte de ordine

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.