M.Britanie s-ar putea confrunta cu o criză de medicamente şi alimentară în caz de Brexit fără acord

Postat la 18 august 2019 47 afişări

Marea Britanie s-a putea confrunta cu o criză alimentară, penurie de medicamente şi de combustibili în eventualitatea unei ieşiri fără un acord din Uniunea Europeană, arată un raport guvernamental, dezvăluit de publicaţia The Sunday Times, preluat de agenţia Dpa.

M.Britanie s-ar putea confrunta cu o criză de medicamente şi alimentară în caz de Brexit fără acord

Potrivit publicaţiei, raportul a fost întocmit de Cabinetul premierului şi prezintă efectele cele mai probabile ale unui Brexit fără acord.

"Nu este Proiectul Frică - aceasta este cea mai realistă evaluare a lucrurilor cu care publicul se va confrunta în lipsa unui acord", a declarat o sursă guvernamentală, precizând că este vorba de "scenarii probabile, rezonabile, nu de cel mai rău caz".

Raportul prevede că ieşirea fără un acord din UE ar putea fi urmată de luni de haos în porturi, o frontieră irlandeză strict controlată şi o creştere a costurilor sociale.

Noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici. Mai mulţi membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest faţă de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană. În contextul impasului politic, premierul Theresa May şi-a prezentat, de asemenea, demisia.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acord,
marea britanie,
medicamente

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.