Lumea finanţelor nu este ceea ce pare: Celebra bancă Softbank a avut pierderi record de 39 de miliarde de dolari din cauza investiţiilor neperformante

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 11 mai 2023 30 afişări

Lumea finanţelor nu este ceea ce pare: Celebra bancă Softbank a avut pierderi record de 39 de miliarde de dolari din cauza investiţiilor neperformante

Pierderile anuale ale Softbank din fondurile Vision au atins un nivel record de 39 de miliarde de dolari, chiar dacă conglomeratul a început vânzarea unor active pentru a reduce pierderile, titrează Financial Times.

SoftBank a apelat la ceea ce fondatorul Masayoshi Son a numit „mod de apărare”, oprind noile investiţii ale fondurilor sale, pregătindu-se pentru listarea designerului de cipuri Arm şi reducându-şi în continuare participaţia în grupul chinez de comerţ electronic Alibaba.

Compania este de asemenea, aproape de o înţelegere pentru vânzarea Fortress Investment Group către fondul suveran din Abu Dhabi, Mubadala, pentru până la 3 miliarde de dolari.

Kirk Boodry, analist la Astris Advisory Japan, a declarat că poziţia conservatoare a SoftBank va continua probabil pe fondul incertitudinii cauzate de prăbuşirea Silicon Valley Bank şi pe măsură ce băncile centrale din întreaga lume îşi continuă lupta împotriva inflaţiei.

„Mediul este cu siguranţă mai dificil, deoarece ratele dobânzilor au crescut şi nu avem încă perspectiva unei pauze. În acest tip de mediu, va fi dificil pentru SoftBank, deoarece se împrumută masiv”, a spus Boodry.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
finante,
Softbank,
pierderi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.