Lukaşenko afirmă că Rusia a început să transfere arme nucleare tactice în Belarus

Autor: Mihai Draghici Postat la 25 mai 2023 48 afişări

Lukaşenko afirmă că Rusia a început să transfere arme nucleare tactice în Belarus

Rusia a început să transfere arme nucleare tactice în Belarus, a declarat joi după-amiază preşedintele acestei ţări, Aleksandr Lukaşenko, pe fondul tensiunilor dintre Moscova şi NATO din cauza conflictului militar din Ucraina.

"Transferul armelor nucleare a început", a declarat Aleksandr Lukaşenko, citat de cotidianul Le Monde.

Joi dimineaţă, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a semnat cu omologul său belarus, Viktor Hrenin, documentaţia privind "procedurile de stocare a armelor nucleare non-strategice ruse într-o bază specială din Belarus, la Minsk".

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat în martie că a decis transferul de arme nucleare tactice în Belarus, în contextul tensiunilor cu NATO din cauza conflictului militar izbucnit prin invazia rusă în Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
belarus,
nuclear

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.