Ludovic Orban, întrebat ce o recomandă pe Viorica Dancilă la BNR: Vocea şi talentul

Autor: Cosmin Pirv Postat la 18 mai 2021 35 afişări

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat marţi că nu este implicat în „politica de cadre” a Băncii Naţionale a României.

Ludovic Orban, întrebat ce o recomandă pe Viorica Dancilă la BNR: Vocea şi talentul

Întrebat marţi la Parlament ce crede că o recomandă pe Viorica Dăncilă la BNR, liderul liberal a spus zâmbind: „Vocea şi talentul”.

El a precizat că nu vrea să comenteze „politica de cadre” a Băncii Naţionale.

„Eu pot să vă spun că am avut o colaborare foarte bună cu BNR pe durata pandemiei, că BNR a susţinut demersurile Guvernului, ne-am coordonat politicile, fiecare în domeniul de activitate, şi că literalmente colaborarea cu BNR a fost benefică pentru economia românească. În ce priveşte politica de personal, nu sunt implicat, este decizia conducerii BNR”, a spus Orban.

„Dna Dăncilă nu va fi consilier al guvernatorului BNR. În acelaşi timp, vor fi cinci birouri specializate pe direcţia trecerii României la euro. Aceste cinci birouri nu vor fi la cabinetul guvernattorului, ci va fi un grup de birouri care va funcţiona în BNR şi care vor completa comitetul de trecere la euro, care funcţionează de 12 ani”, a spus, marţi, la Digi 24 Adrian Vasilescu, consilier de strategii al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

El a precizat că Viorica Dăncilă va fi remunerată pentru activitatea de la BNR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ludovic orban,
viorica dăncilă,
bnr

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.