Lucruri de preţ de altădată

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 29 aprilie 2017 78 afişări

Periodic bijuteriile şi accesoriile cu pietre preţioase deosebite pot fi admirate în evenimente dedicate lor în diferite colţuri ale lumii. Cei care au drum pe la Beijing până pe 2 iulie, scrie CNN, pot vizita ”Imperial Splendours: The Art of Jewellery since the 18th Century“, dedicată casei Chaumet şi istoriei sale de 240 de ani.

Lucruri de preţ de altădată

Printre piesele expuse se numără sabia folosită la ceremonia de încoronare de Napoleon Bonaparte şi o diademă purtată de a doua soţie a acestuia, Maria-Luiza. La Paris, Grand Palais găzduieşte până pe 5 iunie expoziţia ”From the Great Mughals to the Maharajas: Jewels from the Al Thani Collection“, cu 250 de pietre preţioase cu o vechime de mai bine de 400 de ani din colecţia şeicului Hamad bin Abdullah Al Thani. 

La Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum din New York este deschisă până pe 27 august expoziţia ”Jeweled Splendors of the Art Deco Era: The Prince and Princess Sadruddin Aga Khan Collection“, în care sunt prezentate peste 100 de articole de lux create între 1910 şi 1938 de case ca Boucheron şi Bulgari, printre care se numără poşete-pudrieră ori ceasuri de masă şi de mână. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pret,
dedicatie,
pietre,
accesorii,
beijing,
bijuterii,
casa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.