Lucian Bode: Teoria că MAI nu a fost prezent activ la Saga Festival este una falsă

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 09 iunie 2022 33 afişări

Teoria că Ministerul Afacerilor Interne nu a fost prezent activ la Festivalul Saga este una falsă, spune, joi, ministrul de Interne, Lucian Bode. El se laudă că în 2021 au fost destructurate 52 de grupări, deşi la Saga a murit un om după ce a luat supradoză.

Lucian Bode: Teoria că MAI nu a fost prezent activ la Saga Festival este una falsă

„Am avut parte de o tragedie şi este regretabil că un tânăr de 25 de ani a murit în urma supradoze la acest festival. La fiecare acţiune de amploare la care noi participăm evident că noi tragem concluzii şi pe principiul lecţiilor învăţate transmitem mai departe structurilor noastre ce s-a făcut bine şi ce trebuie să corectăm. Aşa am făcut şi aici. 73.000 mii de participanţi, 129 de dosare penale, 119 dosare penale pe componentă de consum - deţinere ilegală de droguri şi substanţe interzise. Acestea sunt cifre care spun totul despre activitatea structurilor Ministerului Afacerilor Interne din cele trei zile. Iertaţi-mă, aceste dosare penale au fost întocmite de structurile Ministerului Afacerilor Interne , nu de către altcineva. Teoria că Ministerul Afacerilor Interne nu a fost prezent activ în acest eveniment este una falsă. Am avut peste 400 de efective zilnic în cele trei zile de festival”, a spus Bode.

El precizează că a dispus structurilor Ministerului Afacerilor Interne să vină cu un plan pe cele două componente - de prevenire şi de combatere.

„Astăzi, începând cu orele 10.00, am convocat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne toate structurile cu responsabilitate în acest domeniu şi în urma acestei întâlniri vom stabili măsuri cu termene, pe termen scurt şi pe termen mediu, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri şi alte substanţe interzise. Concret, vom reevalua activităţile de colectare a datelor, vom pregăti suplimentar personalul Ministerului Afacerilor Interne, vom stabili calendarul evenimentelor cu public numeros şi acolo vom avea o prezenţă sporită a efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, vom pregăti organizatorii de evenimente, pentru că este nevoie să avem o colaborare foarte bună şi, foarte important, vom comunica public”, adaugă ministrul de Interne.

Bode, spune că anul trecut au fost peste 7.000 de dosare penale întocmite pe consum şi deţinere de droguri.

„Am destructurat 52 de grupări infracţionale. Am trimis în judecată peste 1600 de persoane. Mai mult, 2,8 tone de droguri au fost confiscate anul trecut. Suntem conştienţi că nu am făcut destul, fiindcă vorbim de un flagel. (...) Nu pot să spun că sunt foarte mulţumit cum acţionează (autorităţile - n.r.), atâta timp cât ei azi sunt destructuraţi (grupările infracţionale - n.r.) şi mâine sunt alţii în loc, în aceeaşi zone”, a conchis Lucian Bode.

Vineri, în prima seară a Saga Festival trei tineri au intrat în stop cardio-respirator după ce au consumat droguri în timpul concertului care avea loc pe Arena Naţională. Unul dintre ei şi-a pierdut viaţa, iar ceilalţi doi sunt internaţi la Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bode,
droguri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.