Lovitură pentru fumătorii de ţigări electronice: Unul dintre cele mai mari state americane interzice vânzarea dispozitivelor

Autor: Alex Ciutacu Postat la 27 iunie 2019 198 afişări

Lovitură pentru fumătorii de ţigări electronice: Unul dintre cele mai mari state americane interzice vânzarea dispozitivelor

Statul american San Francisco a votat interzicerea ţigaretelor electronice într-o premieră legislativă la nivelul SUA, potrivit The Guardian

Oficialii statului a aprobat legislaţia care interzice vânzarea şi distribuţia ţigaretelor electronice, într-o încercare de a opri fenomenul de „vaping” (n.r: a fuma ţigări electronice), la care sunt expuşi tinerii.

Măsura mai necesită doar aprobarea finală a primarului din San Francisco, London Breed, care a anunţat că va semna legislaţia. Acum, magazinele din San Francisco trebuie să scoată ţigaretele electronice de pe rafturi încât decizia va intra în vigoare la începutul anului viitor.

Cu toate acestea, în San Franisco încă este legală achiziţia de ţigarete tradiţionale şi de produse pe bază de marijuana.

După ce în ultimele decenii numărul fumătorilor a scăzut dramatic, în ultimii ani a crescut la nivel global numărul tinerilor care utilizează produse de tipul ţigărilor electronice.

Peste 4,9 milioane de tineri americani foloseau ţigări electronice în 2018, după o creştere de aproape 50% într-un singur an.

San Francisco este statul în care îşi are sediul central compania Juul, principalul producător de ţigări electronice din SUA, cu o cotă de piaţă de peste 50%.

Juul se recomandă ca o companie care oferă alternative la fumatul clasic pentru adulţii care încearcă să renunţe la acest viciu însă Shamann Walton, un politician care a co-semnat legislaţia, susţine că este doar o practică ce continuă activitatea baronilor din ţigări.

„Am petrecut câteva decenii luptându-ne cu big tobacco (n.r: marii producători de ţigări din lume) cu privire la ţigări. Acum trebuie să o facem din nou sub forma ţigărilor electronice”, spune Walton.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
electronice,
tigari,
interzicere,
crestere,
fumat,
vanzare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.