Lovitură de proporţii pentru sportul românesc.O gimnastă din România a renunţat la lotul naţional şi va concura pentru Ungaria

Postat la 06 iulie 2017 295 afişări

Olivia Cîmpian, gimnasta în vârstă de 16 ani, a renunţat la lotul naţional al României şi va părăsi ţara cu destinaţia Ungaria, acolo unde va fi legitimată la un club, ulterior aplicând şi pentru cetăţenie.

Lovitură de proporţii pentru sportul românesc.O gimnastă din România a renunţat la lotul naţional şi va concura pentru Ungaria

O prezenţă obişnuită la loturile naţionale, gimnasta de 16 ani a fost retrasă de părinţi, care au îndrumat-o spre vecinii din Ungaria: "Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au lucrat cu fetiţa mea din clasa a doua până acum, le port respect. Când am luat-o pe Oli de la Deva nu am făcut-o cu scandal, ne-am despărţit în relaţii bune cu toată lumea, sper să înţeleagă şi dânşii că tot ce ne dorim de acum încolo este ca fata noastră să crească şi mai mult în acest sport pe care-l iubeşte şi-l practică de mic copil. Am decis ca Olivia să activeze în Ungaria, unde există o altă abordare faţă de sportivii de performanţă. Mergem pe linia legală, o să încercăm să-i obţinem cetăţenia maghiară, iar faptul că eu am activat ca fotbalist în Ungaria ne-ar putea ajuta", a declarat tatăl Oliviei, Marcel Cîmpian.

Antrenorul lotului feminin, Nicolae Forminte, a acceptat despărţirea Oliviei Cîmpian de România, dar crede că părinţii sportivei s-au grăbit. În acelaşi timp, antrenorul lotului feminin consideră că gimnasta de 16 ani este o pierdere, în condiţiile în care era Olivia era una dintre cele mai bune sportive ale generaţiei sale: "Este opţiunea familiei. Ne-am despărţit în termeni amiabili. Că o fi rău, că o fi asta, asta a fost decizia părinţilor. Dar un astfel de caz ne paşte în orice domeniu. Olivia e o pierdere  mare, pentru că era lider de generaţie. Olivia era în proporţie de 75%, după CE de la Cluj, gata să dea şi satisfacţie. Din păcate avea câteva probleme de încredere şi era puţin emotivă, avea puţine probleme la paralele. Olivia era foarte aproape să ajungă la un nivel foarte bun, împreună cu colega ei Doina Crişan. Practic cele două erau singurele care s-au detaşat de restul plutonului la nivelul lor de vârstă. Însă în spate sunt gimnaste care sperăm că vor avea o explozie, care vor da aceeaşi satisfacţie ca cele două. Îmi pare rău că părinţii Oliviei nu au avut încredere. Copiii de aici, care au rămas la lot, au ca ţintă Tokyo 2020", a declarat Nicolae Forminte pentru ProSport.

Cititi mai multe pe www.prosport.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.