Londra, acuzată că ameninţă libertatea presei după presiunile asupra The Guardian: "A fost depăşită linia roşie. Reţinerea lui Miranda este inacceptabilă"

Postat la 22 august 2013 50 afişări

Mai multe ţări au criticat deschis, miercuri, Guvernul britanic, exprimându-şi îngrijorarea faţă de ameninţarea libertăţii presei după reţinerea colaboratorului cotidianului The Guardian şi distrugerea unor documente secrete încredinţate cotidianului de americanul Edward Snowden.

Londra, acuzată că ameninţă libertatea presei după presiunile asupra The Guardian: "A fost depăşită linia roşie. Reţinerea lui Miranda este inacceptabilă"

 Presiunea s-a accentuat miercuri asupra Londrei, presa afirmând că premierul David Cameron în persoană a trimis unul dintre locotenenţii săi pentru ca ziarul The Guardian să distrugă elementele incriminate.

Autorităţile britanice erau deja în vizorul criticilor - în principal din partea organizaţiilor pentru apărarea libertăţilor - după reţinerea, duminică, pe aeroportul Heathrow a lui David Miranda, partenerul şi asistentul jurnalistului Guardian Glenn Greenwald.

Greenwald a publicat în ultimele luni articole privind amploarea sistemului de supraveghere al Statelor Unite şi Marii Britanii, pronind de la documente care i-au fost încredinţate de Edward Snowden, fost consultant al agenţiei americane de securitate NSA, căutat pentru spionaj de către Washington.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/londra-acuzata-ca-ameninta-libertatea-presei-dupa-presiunile-asupra-the-guardian-a-fost-depasita-linia-rosie-retinerea-lui-miranda-este-inacceptabila-11265734
11265734
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.