Locul unde şoferii care fumează atunci când au copii în maşină vor fi amendaţi

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 24 martie 2016 184 afişări

Locul unde şoferii care fumează atunci când au copii în maşină vor fi amendaţi

Locuitorii din Virginia, Statele Unite ar putea fi amendaţi cu 100 de dolari dacă fumează atunci când în maşină se află şi copii.

Şoferii nu pot fi însă amendaţi decât dacă au fost opriţi, în prealabil, pentru o altă contravenţie; de asemenea, copiii trebuie să fie mai mici de 8 ani pentru ca legea să se aplice.

În prezent, 17 dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene interzic total fumatul în spaţiile publice închise, în mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă. Directorul Corporate Affairs de la JTI, Gilda Lazăr a explicat pentru MEDIAFAX că "bazându-ne pe expeirenţa ţărilor unde deja s-a implemnetata legea antifumat, incidenţa fumatului nu a scăzut".

Conform legii care se va aplica în România, fumatul este interzis în "orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent".

De asemenea, legea antifumat interzice fumatul în spaţiile de la locul de muncă şi în orice loc de joacă pentru copii, fie că este spaţiu închis sau în aer liber.

Interdicţia se aplică şi în mijloacele de transport în comun, în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, de stat şi private. Fac excepţie celulele pentru deţinuţi din penitenciarele de maximă siguranţă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/locul-unde-soferii-care-fumeaza-atunci-cand-au-copii-in-masina-vor-fi-amendati-15146419
15146419
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.