Locuitorii străini ai Capitalei: peste 30.000 de migranţi, înregistraţi în Bucureşti

Postat la 24 ianuarie 2013 13 afişări

Peste 30.000 de migranţi sunt înregistraţi în Bucureşti, majoritatea fiind cetăţeni chinezi, turci, moldoveni, francezi, informează Inspectoratul General pentru Imigrări, care precizează că în 2012 s-a înregistrat o creştere a numărului de invitaţii pentru persoane din Asia şi Orientul Mijlociu.

"Potrivit bilanţului pe anul 2012 desfăşurat la nivelul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, în evidenţele acestei instituţii se regăsesc la data de 31 decembrie 2021 înregistraţi pe raza municipiului Bucureşti 30.941 persoane, din care 19.288 sunt cetăţeni din state terţe, iar 11.653 sunt cetăţeni din statele membre ale Uniunii Europene sau Spaţiul SEE/Confederaţia Elveţiană", precizează Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI).

Procentual, arată sursa citată, 30 la sută din numărul total al străinilor înregistraţi pe teritoriul României se regăsesc în municipiul Bucureşti.

Indicatorii statistici la nivelul anului 2012 pentru municipiul Bucureşti arată o creştere a numărului cetăţenilor înregistraţi din statele membre ale UE/SEE/Confederaţia Elveţiană şi o scădere a numărului străinilor înregistraţi din statele terţe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Locuitorii,
străini,
Bucureşti
/actualitate/locuitorii-straini-ai-capitalei-peste-30-000-de-migranti-inregistrati-in-bucuresti-10519933
10519933
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.