Liviu Dragnea sugerează că ar putea renunţa la Legea graţierii: Social-democraţii să se gândească serios dacă mai este "oportună"

Postat la 10 mai 2017 52 afişări

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că social-democraţii trebuie să se gândească serios dacă Legea graţierii mai este "oportună". Dragnea a arătat că discuţiile publice pe tema graţierii corupţiei, care nu e susţinută de PSD, parazitează comunicarea partidului.

Liviu Dragnea sugerează că ar putea renunţa la Legea graţierii: Social-democraţii să se gândească serios dacă mai este "oportună"

"Prioritatea noastră, a PSD, o reprezintă punerea în aplicare a Programului de guvernare, aşa cum a fost prezentat în campanie, nu graţierea faptelor de corupţie", a afirmat Dragnea, după CExN al PSD.

Liviu Dragnea a spus că, din păcate, s-a plecat în elaborarea Legii graţierii de la problemele din penitenciare şi de la condiţiile de detenţie din România, iar acum "se încearcă" să se rezolve alte probleme pe care le are sistemul de justiţie.

"Dar toate aceste teme nu pot fi rezolvate de Legea graţierii. (...) Legea graţierii poate eventual rezolva o parte din efecte, dar nu cauze. În aceste condiţii trebuie să ne gândim serios dacă această lege mai este oportună", a explicat Dragnea.

El a făcut un "ultim apel" la Guvern şi la Ministerul Justiţiei să prezinte într-un termen rezonabil dacă Legea graţierea şi alte măsuri sau propuneri pe care le-au anunţat ca proiecte legislative pot rezolva problema din penitenciare.

"Doar această lege nu rezolvă problema care a generat-o", a subiniat Dragnea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.