Lipsky: Noua prognoză a FMI nu anunţă recesiune globală, dar riscurile au crescut

Postat la 28 august 2011 13 afişări

Noua prognoză economică mondială a FMI, care va fi prezentată în septembrie, nu va anunţa o nouă recesiune globală, însă riscurile au crescut, a declarat la CNBC John Lipsky, prim director general adjunct al Fondului Monetar.

"Pot spune cu siguranţă că scenariul nostru de bază nu este o recesiune. Nu există însă nicio îndoială că riscurile au crescut, ţinând cont de performanţa slabă a multor date economice în ultimele câteva luni", a arătat oficialul, la conferinţa anuală a Federal Reserve de la Jackson Hole, Wyoming. Lipsky a adăugat că riscurile tot mai mari care ameninţă economia globală reflectă lipsa de încredere în capacitatea guvernelor de a-şi ţine datoriile sub control. El a recomandat atât Statelor Unite, cât şi Europei să dezvolte programe fiscale credibile pe termen mediu, pentru a consolida încrederea pieţelor în capacitatea guvernelor de a-şi reduce gradul de îndatorare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
lipsky,
fmi,
recesiune
/actualitate/lipsky-noua-prognoza-a-fmi-nu-anunta-recesiune-globala-dar-riscurile-au-crescut-8665062
8665062
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.