Lipsa îngrăşământului în Ucraina ar putea avea efecte asupra cantităţilor de hrană din întreaga lume

Autor: Petru Mazilu Postat la 11 martie 2022 115 afişări

Lipsa îngrăşământului în Ucraina ar putea avea efecte asupra cantităţilor de hrană din întreaga lume

Lipsa îngrăşământului va afecta culturile de grâu din Ucraina, ceea ce ar putea avea repercusiuni asupra cantităţilor de hrană din întreaga lume, anunţă Sky News.

Ucraina este unul dintre marii exportatori de mâncare din lume, numeroase ţări din Europa şi Africa bazându-se pe grâul produs de ucraineni.

Totuşi, fermierii din Ucraina spun că lipsa îngrăşămintelor şi a pesticidelor va duce la o diminuare a recoltelor la mijlocul acestui an.

De asemenea, sunt probleme cu combustibilul pentru echipamente, aşa că recoltele ar putea rămâne pe câmp chiar dacă nu vor fi afectate.

Preţul grâului a crescut deja cu 50% ca urmare a războiului, dar o lipsă a produselor ar avea efecte în aprovizionarea cu hrană la nivel mondial.

Miniştrii agriculturii din ţările G7 se vor întâlni vineri într-o şedinţă video pentru a găsi soluţii pentru stabilizarea pieţei mondiale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
grâu,
îngrăşăminte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.