Liniile moarte ale privatizării

Autor: Dorin Oancea Postat la 07 octombrie 2012 21 afişări

Privatizarea, singurul leac al Guvernului român pentru companiile aflate în suferinţă, pare să nu mai dea rezultate, după eşecul de la Oltchim şi îngheţarea procedurilor la CFR Marfă. Procedura de vânzare a CFR Marfă nu va putea fi fi analizată până la sfârşitul anului, întrucât strategia de privatizare nu a primit, în această săptămână, avizul CSAT.

În cazul Oltchim însă avem de-a face cu un soi de premieră - privatizarea eşuată ca instrument mediatic şi electoral. Inevitabilul Dan Diaconescu este principalul câştigător mediatic, urmat de premierul Victor Ponta şi la mare distanţă de Remus Vulpescu, Daniel Chiţoiu, Constantin Roibu şi Adriean Videanu, conform unei analize realizate de Mediafax Monitorizare în perioada 6 septembrie - 1 octombrie, pe 1.080 de site-uri, 247 publicaţii locale şi 154 publicaţii centrale.

În schimb, combinatul în sine nu s-a bucurat şi nu se bucură de prea mare succes; aşa că reprezentanţi de la Guvern, AVAS, Electrica şi ai băncilor care au de recuperat bani vor înfiinţa Comitetul pentru Stabilizarea Financiară a Oltchim, care-şi propune plata salariilor restante, repornirea activităţii şi găsirea unui investitor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/liniile-moarte-ale-privatizarii-10170437
10170437
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.