Liechtenstein oferă României finanţare nerambursabilă de 306 milioane de euro, alături de Norvegia şi Islanda

Postat la 22 martie 2012 43 afişări

România va primi 306 milioane euro drept finanţare nerambursabilă din partea autorităţilor din Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, ca parte a programului de reducere a discrepanţelor sociale şi economice între ţările din Spaţiul Economic European (SEE).

Finanţarea va fi acordată în baza a două memorandumuri semnate, miercuri,, la sediul Guvernului, de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, şi reprezentanţii celor trei state finanţatoare. România va beneficia astfel, în intervalul 2014-2020, de 190,75 milioane de euro prin Mecanismul Financiar SEE şi de 115,20 milioane de euro prin Mecanismul Financiar Norvegian. Sumele au fost stabilite printr-un acord semnat, în 28 iulie 2010, între Uniunea Europeană şi statele SEE din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (AELS) - Norvegia, Islanda şi Liechtenstein.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/liechtenstein-ofera-romaniei-finantare-nerambursabila-de-306-milioane-de-euro-alaturi-de-norvegia-si-islanda-9423775
9423775
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.