Liderul rus Vladimir Jirinovski: Ţările est-europene riscă să fie şterse de pe faţa pământului. Trebuie să le lovim rachetele înainte de lansare

Autor: Catalina Mihai Postat la 12 august 2014 104 afişări

Ţările est-europene riscă să fie distruse complet din vina lor, deoarece Rusia nu poate accepta ca avioane şi rachete să fie lansate de pe teritoriile lor împotriva Rusiei, a declarat, luni, vicepreşedintele Dumei, Vladimir Jirinovski.

Liderul ultranaţionalist rus Vladimir Jirinovski, a declarat, luni, la postul de televiziune Rusia 24 TV, că Polonia şi statele baltice riscă să fie "şterse de pe faţa pământului" în contextul escaladării conflictului din Ucraina, soarta Europei de Est fiind în mâinile lui Vladimir Putin, informează site-ul polonez Thenews.pl.

"Toate chestiunile legate de război şi pace, în general, şi în speciale cele referitoare la Ucraina vor fi rezolvate de o singură persoană, liderul Federaţiei Ruse (...) Statele baltice şi Polonia sunt condamnate. Vor fi şterse de pe faţa pământului. Nu va rămâne nimic", a afirmat preşedintele Partidul Liberal-Democrat, considerat un apropiat al Kremlinului.

În ceea ce priveşte apelul preşedintelui polonez şi al celorlalţi lideri din Europa Centrală şi de Est de consolidare a prezenţei NATO în regiune, vicepreşedintele Dumei (Camera Inferioară a Parlamentului rus) a precizat că statele est-europene riscă să fie distruse complet.

"Desigur, nimic nu ameninţă America, deoarece este departe, dar ţările est-europene riscă să fie distruse complet. Este vina lor, deoarece noi (Rusia - n.r.) nu poate accepta ca avioane şi rachete să fie lansate de pe teritoriile lor împotriva Rusiei. Trebuie să le distrugem cu 30 de minute înainte de lansare", a precizat Jirinovski.

Preşedintele polonez, Bronislaw Komorowski, a pledat, la 22 iulie, pentru o consolidare a apărării colective în cadrul NATO la frontierele de est ale Alianţei Nord-Atlantice, în contextul crizei dintre Rusia şi Ucraina, relatează AFP.

"NATO trebuie să revină la principiul garantării efective a apărării colective a membrilor săi. Este necesar ca frontiera de est a Alianţei (Nord-Atlantice) să fie consolidată", a declarat Komorowski în prezenţa omologilor săi din alte opt state din Europa Centrală şi de Est, reuniţi la Varşovia pentru a-şi pune de acord poziţiile în perspectiva summitului NATO din septembrie, dar şi asupra situaţiei din Ucraina vecină.

"O prezenţă a forţelor militare NATO în regiunea noastră - o prezenţă continuă, vizibilă şi adecvată situaţiei - este necesar să fie un element al acestui proces", alături de "dezvoltarea infrastructurilor militare aparţinând NATO" în această regiune, a precizat el.

Înainte de a pleca la reuniunea de la Varşovia, preşedintele Traian Băsescu a declarat, pe Aeroportul Henri Coandă, că prima prioritate a României la summitul NATO din Ţara Galilor constă în adoptarea de măsuri concrete pe termen lung şi echilibrarea geografică a resurselor militare ale Alianţei Nord-Atlantice pe teritoriul Uniunii Europene.

"În speţă, nu am dori o diminuare a resurselor pentru flancul estic, în detrimentul resurselor alocate zonei nordice, ţările blatice şi Polonia. Deci şi România şi Bulgaria ar trebui tratate cu atenţie, având în vedere în primul rând realităţile", a precizat Traian Băsescu.

La 5 august, şeful statului a declarat, la B1 TV, că România susţine "consolidarea flancului estic ca element de descurajare".

Întrebat ce înseamnă consolidarea flancului estic, şeful statului a spus că "poate însemna foarte multe", dar "cel mai important lucru ar fi amplasarea logistii, depozite de muniţii, de armanent pentru că trupele vor veni imediat, nu trebuie să doarmă aici zi şi noapte să-mi creeze disconfort".

În ceea ce priveşte scutul antirachetă din România şi Polonia, Rusia a susţinut în nenumărate rânduri că reprezintă o ameninţare la adresa sa, în pofida asigurărilor primite de la Washington şi NATO că sistemele care vor fi amplasate în cele două ţări vizează o posibilă ameninţare venind din Orientul Mijlociu şi în special din Iran.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VLADIMIR JIRINOVSKI,
ROMÂNIA,
RACHETE
/actualitate/liderul-rus-vladimir-jirinovski-tarile-est-europene-risca-sa-fie-sterse-de-pe-fata-pamantului-trebuie-sa-le-lovim-rachetele-inainte-de-lansare-13078529
13078529
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.