Liderul opoziţiei din India, favorit să câştige alegerile

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 16 mai 2014 42 afişări

Conform exit poll-urilor, Narendra Modi pare favorit la câştigarea alegerilor din India, cele mai mari din istorie după numărul de votanţi. Rapoartele oficiale arată că la vot s-au prezentat peste 500 de milioane de oameni.

Liderul opoziţiei din India, favorit să câştige alegerile

"Voturile încă se numără, dar se pare că Narendra Modi va înregistra o victorie istorică ca va da o majoritate absolută partidului său", a scris Mark Williams, de la Capital Economics. "Alianţa Democratică, condusă de partidul lui Modi, va avea o majoritate clară iar acesta este un semn foarte bun pentru o reformă economică", relatează Business Insider.

Modi este cunoscut ca un promotor al progresului economic, iar India este o ţară cunoscută pentru dificultăţile întâmpinate atunci când vine vorba de reforme.

Pe măsură ce cursa electorală se apropia de final, bursa din India şi indicatorii financiari au început să crească, considerând alegerea lui Modi ca un moment ce va duce, indirect, la o redresare economică a Indiei.

"Noul guvern nu va avea o misiune uşoară", a notat Miguel Chanco. "Multe reforme vor necesita cooperarea tuturor instituţiilor guvernamentale, va depinde doar de dl. Modi să dovedească faptul că investitorii nu au greşit atunci când au avut încredere în el."

Urmărește Business Magazin

/actualitate/liderul-opozitiei-din-india-favorit-sa-castige-alegerile-12630390
12630390
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.