Liderii Uniunii Europene îi vor propune, vineri, Marii Britanii un acord de tranziţie post-Brexit

Postat la 22 martie 2018 49 afişări

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunţat că liderii Uniunii Europene îi vor propune, vineri, Marii Britanii un acord de tranziţie post-Brexit, dar guvernul de la Londra trebuie să îşi onoreze angajamentele asumate privind frontiera irlandeză şi Gibraltar, relatează agenţia Reuters.

Liderii Uniunii Europene îi vor propune, vineri, Marii Britanii un acord de tranziţie post-Brexit

Guvernul britanic, condus de către Theresa May, va primi o perioadă de tranziţie de 21 de luni, pentru a ajuta companiile să se adapteze la ieşirea Marii Britanii din UE, care va avea loc în martie 2019.

"Am o veste bună pentru premierul Theresa May. Tocmai le-am recomandat liderilor noştri să aprobăm, de principiu, acordul privind perioada de tranziţie. Este important - mai ales pentru cetăţenii şi companiile noastre - să avem acest timp suplimentar, astfel încât toată lumea să fie pregătită pentru impactul real al Brexit", a spus Tusk.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.