Liderii Europei convin asupra unui fond de salvare. Marea Britanie şi Cehia au rămas pe dinafară

Postat la 31 ianuarie 2012 16 afişări

Liderii europeni au convenit luni asupra unui fond de salvare permanent pentru zona euro, iar 25 din cele 27 de state membre au susţinut pactul pentru disciplină bugetară mai strictă, informează Reuters.

Doar Marea Britanie şi Republica Cehă au refuzat să semneze pactul ce va impune sancţiuni automate ţărilor care vor încălca limitele de deficit pe care s-au angajat să le respecte.

Tratatul bugetar trebuie semnat oficial la începutul lunii martie şi se va aplica de îndată de 12 state l-au ratificat. Pactul prevede ca statele semnatare să menţină bugete echilibrate şi un deficit structural care să nu depăşească 0,5 la sută din PIB. Fiecare stat va trebui să instituie un mecanism de corecţie care se va declanşa automat în caz de deparaj în raport cu acest obiectiv. În caz de depăşire a limitei de 3 la sută din PIB a deficitelor publice anuale, statele vor fi expuse unor sancţiuni cvasiautomate.

Mai mult pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/liderii-europei-convin-asupra-unui-fond-de-salvare-marea-britanie-si-cehia-au-ramas-pe-dinafara-9190655
9190655
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.