Lider AUR: Romii sunt o „plagă socială” iar „bărbaţii nu caută în femeie luciditatea”. Motivul pentru care a fost dat afară din Uniunea Scriitorilor

Postat la 08 decembrie 2020 407 afişări

Lider AUR: Romii sunt o „plagă socială” iar „bărbaţii nu caută în femeie luciditatea”. Motivul pentru care a fost dat afară din Uniunea Scriitorilor

Uniunea Scriitorilor se distanţeză de afirmaţiile lui Sorin Lavric, lider al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), intrată în Parlament la ultimele alegeri. Acesta spune că romii sunt o „plagă socială” şi bărbaţii nu caută în femei deşteptăciunea, profunzimea sau luciditatea”, şi anunţă că acesta „în mod firesc” nu va mai face parte din organizaţie.

Sorin Lavric, declaraţii controveraste

În timpul campaniei electorale, Sorin Lavric, scriitor şi doctor în filosofie, a căpătat notorietate în urma unor comentarii rasiste, sexiste şi ofensatoare la adresa femeilor şi a minorităţilor.

Liderul partidului a scris în „Decât de femeie” (apărută la Editura Ideea Europeană) că „niciun bărbat nu caută în femeie deşteptăciunea, profunzimea sau luciditatea”. Despre romi spune că sunt o „plagă socială”.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
barbati,
cautare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.