Liberalul Dorin Chirtoaca si pro-europenii, castigatori in alegerile de la Chisinau - exit poll

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 05 iunie 2011 33 afişări

Dorin Chirtoaca, candidatul Partidului Liberal la functia de primar al municipiului Chisinau, a castigat in alegerile locale de duminica, invingandu-l pe Igor Dodon, candidatul Partidului Comunistilor, conform rezultatelor primului exit poll date publicitatii.

Sondajul de opinie la iesirea din sectiile de votare efectuat de CBS-AXA, IPP, IESPM si ADEPT, la comanda Publika TV, il indica drept castigator pe Chirtoaca, actualul primar, cu 53,1% din voturi, urmat de Dodon cu 40,9%.

La alegerile pentru consiliul local, liberalii sunt pe locul al doilea dupa comunisti, cu 38% din voturi comparativ cu 39,9% pentru comunisti. Pe locul al treilea s-a situat Partidul Liberal Democrat din Moldova, cu 15,2% din voturi. PLD, condus de Vlad Filat, l-a sustinut la acest scrutin pe Dorin Chirtoaca.

Sondajul reflecta situatia de la ora 19 din 55 de sectii de votare de la Chisinau. Marja de eroare este 2,5%.

Rata de participare la alegeri pe intregul teritoriu al Republicii Moldova inregistrata la ora 21 a fost de 54,30%, iar in municipiul Chisinau - de 56,47%.

La scrutinul de duminica urma sa fie alesi 898 de primari ai localitatilor si 11.740 de consilieri locali. Comisia Electorala Centrala a informat ca au participat 1.465.873 alegatori in total si ca in toate localitatile din tara a fost depasit pragul de 25% prezenta la vot, ceea ce inseamnă ca alegerile sunt valabile.

Sectiile de votare s-au inchis la ora 21. Rezultatele preliminare oficiale ale alegerilor vor fi prezentate luni, 6 iunie, ora 11.00.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/liberalul-dorin-chirtoaca-si-pro-europenii-castigatori-in-alegerile-de-la-chisinau-exit-poll-8316088
8316088
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.