Liberalii lui Ludovic Orban vor să înfiinţeze un nou grup parlamentar

Autor: Petru Mazilu Postat la 01 februarie 2022 21 afişări

13 deputaţi independenţi vor să înfiinţeze un nou grup parlamentar. Acesta se numeşte grupul parlamentar al deputaţilor independenţi de „Dreapta” şi este condus de Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii din partea PNL.

Liberalii lui Ludovic Orban vor să înfiinţeze un nou grup parlamentar

Cei 13 deputaţi anunţă că decizia de constituire a grupului parlamentar al deputaţilor independenţi a fost luată conform regulamentului Camerei Deputaţilor.

Decizia va fi prezentată plenului Camerei Deputaţilor la începutul sesiunii parlamentare şi reprezintă actul de voinţă al celor 13 deputaţi semnatari, scrie în documentul semnat de Violeta Alexandru. Parlamentarii nu sunt membrii ai unui partid parlamentar.

„Facem precizarea că deputaţii semnatari, conform listei de semnături, nu deţin în prezent calitatea de membru al vreunui partid politic reprezentat în Parlament ori al vreunui partid care a candidat la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020”, mai scrie în document.

Grupul parlamentar se va numi grupul parlamentar al deputaţilor independenţi de „Dreapta” şi este condus de Violeta Alexandru în calitate de lider, de Nicolae Giugea în calitate de vicelider şi de Claudiu-Martin Chira în calitate de secretar.

Cei 13 membri ai grupului solicită să primească poziţii în structura Camerei Deputaţilor.

„Faţă de cele prezentate, solicităm întreprinderea demersurilor pentru acordarea drepturilor regulamentare ce derivă din înfiinţarea grupului parlamentar, inclusiv prin reprezentarea grupului nostru la nivelul structurilor Camerei Deputaţilor conform ponderii în configuraţia politică, începând cu sesiunea ordinară care debutează la data de 1 februarie a.c.”, au solicitat membrii grupului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ludovic orban,
grup parlamentar,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.