Lia Olguţa Vasilescu anunţă o nouă lege a PENSIILOR! Ce se întâmplă cu cele aflate în plată

Postat la 12 august 2017 3350 afişări

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că după ce va intra în vigoare noua lege a pensiilor, fiecare pensie aflată în plată va trebui recalculată.

Lia Olguţa Vasilescu anunţă o nouă lege a PENSIILOR! Ce se întâmplă cu cele aflate în plată

De asemenea, ministrul Muncii a spus că vârsta de pensionare a femeilor care au peste trei copii va scădea. În ceea ce priveşte egalizarea vârstei de pensionare a femeilor cu cea a bărbaţilor, ministrul a declarat că acest lucru nu se va întâmpla.

"Trebuie sa facem o noua lege a pensiilor cu care vom veni in octombrie, nu e normal sa iesi in 2010 cu o pensie mai mare decat unul care iese in 2011, e o nebunie, un haos in sistem... dupa aceasta lege a pensiilor va trebui ca fiecare pensie aflată în plată să fie recalculată, niciuna in jos...asta presupune un efort din partea funcţionarilor casei de pensii si foarte multe modificari în administrarea caselor de pensii.

Avem de gand ca in perioada urmatoare sa facem o restructurare a ceea ce inseamna activitatea din toate institutiile care sunt in subordinea Ministerului Muncii, nu ma refer la faptul ca va trebui sa dam oameni afara, dar va trebui sa gandim altfel directiile respective", a declarat la România TV ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.