LG Optimus 2X, primul "super telefon" din lume - VIDEO

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 06 ianuarie 2011 48 afişări

Nvidia si LG au facut senzatie astazi la Consumer Electronics Show, cel mai mare targ mondial de tehnologie desfasurat anual la Las Vegas, cu primul "super telefon" din lume, LG Optimus 2X.

Modelul incorporeaza procesorul Tegra 2 de la Nvidia, despre care s-a spus pana acum ca va fi procesorul viitoarei generatii de tablete PC. Astfel, smartphone-ul LG Optimul a fost ridicat la rang de superphone, o noua categorie de telefoane despre care Jen-Hsun Huang, directorul executiv al Nvidia, spune ca vom auzi tot mai mult incepand cu acest an. "Cand ai un super chip, trebuie neaparat sa-l pui intr-un super telefon", a spus Huang in cadrul prezentarii sustinute la Consumer Electronics Show.

LG Optimus 2X ar fi asadar primul model din generatia urmatoare de telefoane inteligente. Mobilul functioneaza pe platforma Android si este capabil sa ruleze un joc la fel de bine ca o consola, reda video HD la 1080p si are integrat un nou player Flash realizat impreuna cu Adobe. Mai mult, super telefonul va fi capabil sa se conecteze la generatia a patra de comunicatii mobile 4G LTE.

"Este in primul rand un computer si de-abia apoi un telefon", a mai spus Jen-Hsun Huang. Notiunea de "superphone" a inceput sa-si faca loc in pirata inca de anul trecut, dar facea mai degraba referire la caracteristici precum un ecran cu diagonala mai mare de patru inci, camera foto-video de cel putin cinci megapixeli, GPS si sisteme de operare performante care sa transforme telefonul intr-un mini-computer.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/lg-optimus-2x-primul-super-telefon-din-lume-video-7867470
7867470
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.