Legea vaccinării, în drum spre adoptare. Personale imune ar putea fi exceptate de la vaccinare

Postat la 12 octombrie 2017 77 afişări

Comisia juridică a Senatului a dat, miercuri, un aviz favorabil Legii vaccinarii, acceptând şi amendamentul propus de senatorul USR Edward Dârcă, potrivit căruia sunt exceptate de la vaccinare persoanele care fac dovada că sunt imuni la virusul împotriva căuia se administrează vaccinul.

Legea vaccinării, în drum spre adoptare. Personale imune ar putea fi exceptate de la vaccinare

„Mă uitam la articolul 24, unde sunt excepţiile în ceea ce priveşte vaccinarea minorilor, şi avem două situaţii: în momentul în care părintele îşi asumă calendarul de recuperare sau în momentul în care există o adeverinţă medicală a contraindicaţiilor definitive pentru anumite vaccinări. Aş propune să introducem şi un punct c), atunci când se poate face dovada că persoana sau copilul respectiv sunt imuni la virusul respectiv. Se poate face un test imunologic dintr-o picătură de sânge (...) Dacă are o imunitate dezvoltată, de exemplu la ROR, chiar dacă nu a fost dezvoltată, a captat virusul şi a trecut peste această etapă, organismul lui este imun. Dacă dovedeşte că este imun la virusul respectiv, să nu mai trebuiască să fie vaccinat pentru că oricum vaccinul nu mai produce niciun efect benefic pentru el. Este o chestiune de drepturi aici”, a declarat senatorul USR Edward Dârcă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.