Legea privind declararea „Zilei Independenţei naţionale” pe 10 mai, adoptată tacit de Senat

Postat la 05 februarie 2018 87 afişări

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, propunerea legislativă privind declararea datei de 10 Mai drept „Ziua Independenţei naţionale”, termenul de dezbatere şi vot al proiectului împlinindu-se pe 20 decembrie 2017.

Legea privind declararea „Zilei Independenţei naţionale” pe 10 mai, adoptată tacit de Senat

Iniţiatorul legii, senatorul ALDE Ion Hadârcă argumentează, în expunerea de motive, că pe 10 mai 1866 principele Carol, care părăsise Castelul Sigmaringen, a ajuns în Bucureşti şi la 10 mai 1877 Camerele reunite ale Parlamentului României au votat Declaraţia de Independenţă a României.

„Prin adoptarea proiectului de lege propunem ca, la la 140 de ani de la Declararea de către Parlamentul României a independenţei naţionale a României, actualul Parlament să declare ziua de 10 mai drept <<Ziua independenţei naţionale>>”, se arată în documentul citat.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.