Legea pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ, neconstituţională

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 09 decembrie 2020 29 afişări

Legea pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-COV 2 este neconstituţională, potrivit unei decizii a judecătorilor CCR.

Legea pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ, neconstituţională

„Curtea Constituţională, în cadrul controlului anterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Guvernul României şi a constatat că este neconstituţională, în ansamblul său, Legea pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2”, transmite, miercuri, CCR.

Guvernul a atacat, la începutul lunii noiembrie, la Curtea Constituţională Legea pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-COV 2.

Potrivit legii, beneficiază de un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei lunar, pentru personalul didactic şi în cuantum de 1.500 de lei lunar, pentru personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic.

„Stimulentul de risc se acordă pe durata desfăşurării cursurilor aferente anului şcolar/universitar pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă, proporţional cu timpul în care îşi desfăşoară fizic activitatea în cadrul unităţilor de învăţământ în prezenţa antepreşcolarilor/preşcolarilor/elevilor/studenţilor”, conform legii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lege,
stimulente,
neconstituţională

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.