Legea este mai îngăduitoare cu poliţiştii băuţi la volan

Postat la 01 noiembrie 2017 113 afişări

Fostul sef de post din Camar, Danila Jula, a scapat cu amanarea pedepsei pentru refuzul de a i se preleva mostre bilogice, dupa ce etilotestul a aratat 0,67 mg/l in aerul expirat

Legea este mai îngăduitoare cu poliţiştii băuţi la volan

Curtea de Apel tocmai s-a pronuntat, la 27 octombrie, in cazul politistului salajean Danila Jula, fostul sef de post din Camar, judecat pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice (art.337 NCP). 

 

Apelul facut de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Simleu Silvaniei a fost respins de magistratii clujeni ca nefondat. Apelul declarat de Parchetul din Simleu era împotriva sentintei penale nr. 73 din 19 aprilie 2017 a Judecatoriei Simleu Silvaniei, prin care politistul Danila Jula a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, fiind aplicata amanarea pedepsei. 

 

Decizia Curtii de Apel este definitiva. 

Danila Jula a fost cercetat intr-un dosar penal inregistrat la Judecatoria Simleu la 6 decembrie 2016, pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. La cel de al doilea termen, din 19 aprilie, Judecatoria Simleu Silvaniei s-a pronuntat.

 

Desi fostul sef de post din Camar nu si-a recunoscut vinovatia, magistratii simleuani i-au aplicat pedeapsa cea mai blanda, de un an de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

 

Totodata, instanta a decis amanarea aplicarii pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani de la data ramanerii definitive a hotararii. Tot ce mai trebuie sa faca Danila Jula este sa faca munca in folosul comunitatii in cadrul Primariei Camar pe o perioada de 30 de zile.

 

Amintim ca Danila Jula, sef de Post de Politie in Camar, a fost oprit in 4 noiembrie 2016 la volanul autoturismului proprietate pesonala, scrie graiulsalajului.ro 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.