Legea de plafonare a plăţilor în numerar şi limitare a comisioanelor interbancare, la Guvern

Postat la 02 aprilie 2014 55 afişări

Proiectul de lege care prevede plafonarea plăţilor în numerar şi limitarea comisioanelor interbancare la tranzacţiile prin carduri a fost introdus pe lista actelor normative pregătite să fie aprobate în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Legea de plafonare a plăţilor în numerar şi limitare a comisioanelor interbancare, la Guvern

 Ministerul Finanţelor a elaborat un proiect prin care vor fi limitate comisioanele interbancare la 0,2% pentru cardurile de debit şi 0,3% pentru cele de credit, după ce la finele lunii ianuarie măsurile au fost propuse într-un proiect de ordonanţă de urgenţă.

Documentul a fost prezentat iniţial, înaintea dezbaterii publice, de agenţia MEDIAFAX.

"Instituţiile emitente nu pot aplica instituţiilor acceptante comisioane interbancare mai mari de 0,2% din valoarea fiecărei operaţiuni efectuate prin utilizarea cardurilor de debit, respectiv comisioane interbancare mai mari de 0,3% din valoarea fiecărei operaţiuni efectuate prin utilizarea cardurilor de credit", se precizează în proiectul de lege.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/legea-de-plafonare-a-platilor-in-numerar-si-limitare-a-comisioanelor-interbancare-la-guvern-12383855
12383855
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.