Laszlo Tokes cere autonomia Tinutului Secuiesc

Postat la 23 iulie 2010 11 afişări

Vicepresedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, a declarat joi ca, daca este nevoie, secuimea trebuie sa iasa in strada pentru a cere autonomia Tinutului Secuiesc, facand o paralela intre aceasta regiune si Kosovo. Vicepresedintele PE a mentionat ca daca o microregiune de talia Kosovo, care are dimensiuni similare Secuimii, a putut sa isi capete autonomia, acelasi lucru ar putea sa fie posibil si in Tinutul Secuiesc.

Vicepresedintele PSD Titus Corlatean a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca formatiunea sa solicita sefului statului, Traian Basescu, premierului Emil Boc si ministrului de Externe, Teodor Baconschi, sa ia o pozitie oficiala fata de declaratiile privind autonomia facute de Laszlo Tokes. "Solicitam ca presedintele Traian Basescu, Guvernul, premierul, institutiile statului sa prezinte o pozitie clara, oficiala, publica, cu privire la aceste aspecte", a spus Corlatean. El a precizat ca PSD considera aceste declaratii "absolut inacceptabile si condamnabile", in special indemnul de a iesi in strada adresat cetatenilor romani de etnie maghiara pentru atingerea obiectivului privind autonomia sau chiar independenta.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/CZcq9f72r2c&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/CZcq9f72r2c&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>

Urmărește Business Magazin

/actualitate/laszlo-tokes-cere-autonomia-tinutului-secuiesc-6688996
6688996
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.