Lanţul de restaurante La Mama, două decenii de activitate pe piaţa locală

Autor: Andra Stroe Postat la 27 februarie 2019 85 afişări

Unul dintre cele mai longevive lanţuri de restaurante din Capitală, La Mama, a împlinit astăzi 20 de ani de activitate.

Lanţul de restaurante La Mama, două decenii de activitate pe piaţa locală

Businessul a fost fondat în februarie 1999, când a fost deschisă prima locaţie, ajungând astăzi la şase restaurante al căror prag l-au trecut aproape 15 milioane de clienţi, sub conducerea proprietarului, Cătălin Mahu.Povestea businessului a pornit de la dorinţa antreprenorului de a mânca bine şi pe săturate, ca la mama acasă, într-o atmosferă primitoare. 

De-a lungul celor 20 de ani de activitate, una dintre principalele provocări a fost lipsa forţei de muncă, spune executivul businessului. De altfel, potrivit patronatelor din industrie, deficitul forţei de muncă din Horeca se ridică astăzi la minimum 100.000 de angajaţi. ,,În ultimii 10 ani, în care noi am operat două restaurante pe litoral, am reuşit să angajăm într-un sezon întreg maximum 10 oameni. De aceea, la fiecare început de vară am plecat din Bucureşti cu o echipă formată din cei 100 de oameni de care era nevoie ca să acoperim buna desfăşurare a întregii activităţi. Nereuşind să angajăm în ritmul în care ne era nouă necesar, am realizat că o soluţie mai bună ar fi să renunţăm la cele două restaurante care cumulau o cifră de afaceri de 700.000 de euro. Ştiam că fără o echipă constantă vom avea variaţii ale produselor şi serviciilor, iar clientul ne va sancţiona”, a declarat Cătălin Mahu, proprietarul lanţului de restaurante La Mama. După 20 de ani de activitate, Cătălin Mahu apreciază că resursa umană rămâne una dintre cele mai importante provocări din domeniu.

Afacerea urmează să se extindă şi prin alte locaţii în ţară şi chiar în afara graniţelor, în Bucureşti fiind însă din ce în ce mai greu să găsească spaţii comerciale adecvate, adaugă el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
restaurante,
activitate,
aniversare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.