Lanţul autohton de restaurante Spartan se extinde în Mega Mall şi prognozează vânzări de 600.000 de euro în primul an

Autor: Ioana Matei Postat la 30 august 2016 993 afişări

Lanţul autohton de restaurante  Spartan se extinde în Mega Mall şi prognozează vânzări de 600.000 de euro în primul an

Lanţul de restaurante de tip fast-food Spartan a deschis o nouă unitate în Mega Mall Bucureşti şi estimează vânzări de circa 600.000 de euro în primul an de activitate, potrivit informaţiilor trimise de reprezentanţii companiei. Totodată, reţeaua îşi propune să deschidă câte un restaurant în fiecare mare centru comercial din capitală. La ora actuală, sub marca Spartan funcţionează 24 de restaurante în toată ţara.

Investiţia în noul restaurant este de 70.000 de euro. Prognoza de vânzări de 600.000 de euro este una realistă, potrivit reprezentanţilor lanţului de restaurante, având în vedere prognozele iniţiale şi cifrele din primele două luni şi jumătate de la deschidere.

“Credem că la baza volumului mare de vânzări pe care l-am anticipat, şi care se şi confirmă până acum, stă franciza Spartan, un concept de foarte bună calitate care şi-a confirmat deja succesul atât în Bucureşti, cât şi în alte mari oraşe din ţară. Mega Mall, chiar dacă este un mall nou, are un trafic bun şi în continuă creştere, iar noi oferim produse de calitate la un preţ corect şi promoţii periodice, lucru apreciat de clienţii acestui tip de restaurante”, declară Constantin Puiu, Senior Partner Spartan Food, care a preluat franciza Spartan pentru Mega Mall Bucureşti. “Investiţia pe care am făcut-o s-a concretizat aşa cum ne-am dorit şi datorită echipei Mega Mall, cu care am colaborat foarte strâns, precum şi ca urmare a traficului numeros şi diversificat de aici. De asemenea, implicarea echipei mele este foarte importantă pentru a crea o atmosferă plăcută şi prietenoasă pentru clienţi, dar şi pentru a putea preîntâmpina şi rezolva problemele inerente la deschiderea unui nou restaurant. Extinderea noastră în Bucureşti, în această a doua locaţie, s-a bazat pe succesul restaurantului Spartan din Sun Plaza Shopping Center, primul deschis în Bucureşti şi inaugurat în mai 2014. Restaurantul a înregistrat în iunie 2016 o creştere a cifrei de vânzări de peste 40%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, rezultat excelent datorat traficului foarte mare generat de chiriaşii importanţi şi foarte bine aleşi din acest centru comercial. Succesul din Sun Plaza a constituit rampa de lansare a extinderii din Bucuresti”, a adăugat Constantin Puiu.

În prezent, în Spartan Mega Mall se înregistrează un trafic de aproximativ 10.000 de clienţi pe lună, număr obţinut din numărul de bonuri eliberate la casă. ;ajoritatea clienţilor nu cumpără doar pentru ei, astfel că cifra totală a clienţilor serviţi se situează la circa 15.000.

Planul de dezvoltare a reţelei Spartan pentru Bucureşti include deschiderea a încă trei noi restaurante pentru anul în curs şi inaugurarea a încă două în 2017. Acestea se vor adăuga celor din Sun Plaza şi Mega Mall, şi vor fi deschise atât de Spartan Food Restaurante, compania deţinută de Constantin Puiu, cât şi de alţi francizaţi.

“Extinderea în capitală se produce ca o mişcare firească, pentru că Bucureştiul a confirmat că este potrivit ca destinaţie strategică pentru franciza Spartan. Bucureştenii apreciază conceptul original, stilul de meniu şi orientarea noastră către mâncare sănătoasă, factori ce ne diferenţiază de majoritatea fast-food-urilor existente la ora actuală pe piaţă”, declară Ştefan Mandachi, CEO Strong MND, compania deţinătoare a francizei Spartan.

Spartan este o reţea de restaurante care a plecat de la un concept de inspiraţie grecească pe care l-a individualizat într-un mod original. In momentul de faţă cele cinci sosuri servite in restaurantele Spartan sunt marcă înregistrată. Reţetele folosite sunt pe bază de carne frăgezită în iaurt, care nu conţine aditivi, iar lipia sau pyta, cum apare în meniu, este pregătită în faţa clientului. Toate produsele din carne sunt în prealabil supuse analizelor.

Spartan face parte din grupul de francize Strong MND, companie francizoare care deţine şi platforma francizelacheie.ro. Lanţul de restaurante a fost fondat în 2012 de Ştefan Mandachi şi numără 24 de restaurante, dintre care 11 sunt restaurante proprii şi alte 13 sunt în sistem de franciză, deschise în capitală şi în 15 oraşe din ţară: Suceava, Arad, Braşov, Iaşi, Cluj, Timişoara, Botoşani, Galaţi, Brăila, Focşani, Târgu-Jiu, Craiova, Piteşti, Turnu-Severin, Deva.

SC Spartan Food Restaurante SRL este firma care a primit franciza Spartan pentru Mega Mall. Compania a fost înfiinţată de Constantin Puiu în anul 2014 şi a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de peste 500.000 de euro.

 

 

 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.