Lagarde va prelua probabil conducerea FMI cu ajutorul SUA si al Japoniei

Postat la 06 iunie 2011 13 afişări

Ministrul francez de Finante, Christine Lagarde, va deveni probabil urmatorul sef al Fondului Monetar International (FMI), cu sustinerea Statelor Unite si Japoniei, potrivit cotidianului nipon Nikkei, care citeaza surse din sectorul financiar de la Washington.

SUA, cel mai important actionar al FMI, si Japonia, pe pozitia a doua in functie de procentajul de vot, ar urma sa-si anunte oficial sustinerea pentru Lagarde incepand cu 10 iunie, cand se incheie oficial procesul de nominalizare, noteaza publicatia nipona, preluata de Reuters. Oficiali japonezi nu au fost disponibili pentru comentarii. Ministrul de Finante, Yoshihiko Noda, a afirmat doar ca un nou director general al FMI ar trebui ales printr-un proces deschis, transparent si bazate pe merite. Statele cu economii emergente sustin ca importanta tot mai mare pe care o au in economia globala ar trebui sa le ofere o sansa pentru conducerea Fondului, care revine, in mod traditional, unui european.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
lagarde,
fmi,
candidatura,
finante
/actualitate/lagarde-va-prelua-probabil-conducerea-fmi-cu-ajutorul-sua-si-al-japoniei-8317339
8317339
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.