La câteva ore de la inaugurarea celei mai controversate intersecţii din România a avut loc primul accident. Suma uriaşă plătită de autorităţi pentru acest proiect

Autor: Florin Casota Postat la 13 noiembrie 2017 1062 afişări

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş face verificări privind utilitatea marcajelor rutiere de la pasajul Jiul din Timişoara, inaugurat duminică, după ce pe reţelele de socializare au apărut mai multe comentarii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La câteva ore de la inaugurarea celei mai controversate intersecţii din România a avut loc primul accident. Suma uriaşă  plătită de autorităţi pentru acest proiect

Concret, la intersecţia B-dul Republicii cu str. Jiul şi pasajul cu acelaşi nume au fost trasate o serie de marcaje rutiere spre stânga, dreapta sau în faţă care ar putea să-i deruteze pe şoferi. Practic, liniile imaginare de care şoferii ţin cont atunci când se află într-o intersecţie au fost trasate pe carosabil.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, duminică, la inaugurarea pasajului Jiul,după lucrările de extindere la cinci benzi, că în cazul în care se va dovedi că marcajele rutiere din intersecţie sunt prea aglomerate, atunci se pot “simplifica lucrurile”.

La nici 24 de ore de la inaugurarea lucrării care, potrivit Tion.ro, în intersecţie a avut loc şi primul accident. Este vorba despre o tamponare uşoară, iar şoferii implicaţi în accident probabil se vor înţelege pe cale amiabilă.

Întregul proiect ar fi costat 4,5 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.