Kremlinul se opune planurilor de a schimba numele unui oraş rusesc în "Putin"

Autor: Ioana Bojan Postat la 27 februarie 2015 71 afişări

Kremlinul a anunţat că activiştii care încearcă să atragă atenţia asupra problemelor unui oraş din munţii Ural schimbându-i numele în "Putin" ar trebui să găsească alte modalităţi de a-şi soluţiona problemele, relatează The Moscow Times în ediţia electronică.

Propunerea de a schimba numele oraşului Krasnokamsk, din regiunea Perm, nu este o modalitate eficientă de a aduce o schimbare, a declarat joi pentru site-ul regional V Kurse Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.

El a adăugat că schimbarea numelui localităţii Krasnokamsk în Putin ar genera aşteptări false în rândul locuitorilor, precizând că ar trebui luate măsuri pentru a asigura prosperitatea oraşului indiferent de numele său.

O petiţie lansată pe site-ul roi.ru susţine că schimbarea numelui ar forţa autorităţile locale să se ocupe de problemele oraşului, precum lipsa apei curente. Campania are sloganul "Daţi-i lui Putin apă curată".

Primarul oraşului Krasnokamsk, Iuri Ceciotkin, a declarat că nu vede nici un motiv pentru schimbarea numelui oraşului. "Părerea mea faţă de preşedinte este bună, dar părerea mea faţă de numele istoric al oraşului este şi mai bună", a afirmat primarul. Numele Putin ar putea fi "mai potrivit pentru un oraş nou", a adăugat el.

Locuitorii oraşului ar putea fi de acord cu primarul, întrucât petiţia a primit doar 17 voturi până vineri dimineaţă, deşi are nevoie de 3.541 de voturi până pe 11 aprilie pentru a fi analizată de autorităţile municipale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
ORAŞ,
PUTIN
/actualitate/kremlinul-se-opune-planurilor-de-a-schimba-numele-unui-oras-rusesc-in-putin-13905000
13905000
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.