Konica Minolta deschide primul centru de cercetare şi dezvoltare al companiei în Europa

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 05 octombrie 2015 183 afişări

Konica Minolta a deschis în Brno, Cehia, primul centru european de cercetare şi dezvoltare al companiei. Centrul este a doua investiţie în centre specializate în Europa, după ce Konica Minolta a lansat în luna martie a acestui an, tot la Brno, Cehia, primul centru de Client Briefing ca parte a centrului de inovaţie în afaceri. În următorii ani, cele două centre vor angaja peste 100 de specialişti IT.

Konica Minolta deschide primul centru de cercetare şi dezvoltare al companiei în Europa

Centrul de inovaţie în afaceri are drept obiective principale identificarea de noi oportunităţi de afaceri, colectarea de idei şi cerinţe venite din partea clienţilor şi susţinerea dezvoltării de noi modele de afaceri. Centrul de R&D din Brno se va ocupa, în baza necesităţilor centrului de inovaţie în afaceri, de evoluţia tehnologică şi dezvoltarea produselor şi soluţiilor inovatoare pentru automatizarea datelor şi mediul de lucru digital, precum şi sisteme de printare 3D şi electronice portabile.

Dennis Curry, vice preşedinte şi director al Centrului de Inovaţie în Afaceri pentru Europa, declară: "Zona metropolitană Brno a devenit un loc strategic în Europa pentru Konica Minolta datorită experţilor IT calificaţi şi instituţiilor de cercetare şi dezvoltare. Lansarea centrului de Client Briefing, la începutul lunii martie a acestui an, a fost prima etapă în crearea unui ecosistem de inovaţie în Cehia. Acesta se concentrează pe cerinţele clienţilor şi ale partenerilor de afaceri pentru a le oferi exact ce au nevoie, iar centrul de cercetare şi dezvoltare aduce un plus de valoare tehnologiei. Noua generaţie de produse, care va fi elaborată de specialiştii noştri cehi, va face parte din portofoliul disponibil la nivel global."

Echipa R&D din Brno va fi responsabilă pe zona de cercetare şi dezvoltare pentru sisteme inteligente, inclusiv dezvoltarea unor sisteme de sensori, soluţii pentru automatizarea datelor, înţelegerea datelor semantice şi automatizarea mediilor de lucru digitale. Echipa europeană de cercetare şi dezvoltare extinsă se va ocupa şi de echipamente şi sisteme de printare 3D, tehnologie portabilă şi echipamente medicale noi.

Matej Dusik, R&D Strategy and Technology manager, Konica Minolta R&D centre, Brno, declară: “Prin intermediul noilor tehnologii, ne propunem să ajutăm clienţii să economisească timp, să optimizeze costuri şi să îşi simplifice gestionarea datelor, a informaţiilor şi a proceselor, atât în mediul office cât şi în cel industrial."

Centrul de cercetare şi dezvoltare din Brno este primul deschis de Konica Minolta în Europa şi unul dintre cele trei  existente la nivel mondial. Primul a fost creat în Tokyo, Japonia, iar al doilea la San Francisco (San Mateo), Statele Unite ale Americii. Echipa din Brno va fi coordonată de la centrul de Management pentru Cercetare şi Dezvoltare cu sediul în Londra şi va colabora îndeaproape cu filiala din Cehia a Konica Minolta Business Solutions, precum şi cu întreaga reţea europeană de laboratoare de inovare. Înfiinţarea Centrului de Cercetare şi Dezvoltare Brno este primul pas în strategia corporativă R&D la nivel mondial. Următorul Centrul va fi deschis în Munchen şi se va axa pe tehnologii medicale. Alte centre R&D urmează să fie deschise în Londra şi Berlin.

Înfiinţarea de centre R&D şi centre de inovaţie în afaceri la nivel mondial face parte din strategia Konica Minolta de a sprijini transformarea companiei de la un furnizor de hardware la un furnizor de soluţii de afaceri, oferind produse şi servicii inovatoare. Konica Minolta face investiţii serioase la nivel global pentru a extinde portofoliul de servicii TIC şi a dezvolta zonele sale de interes în tehnologie.

Konica Minolta Business Solutions Romania, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată pe 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation care a generat noua companie Konica Minolta Holdings Inc. Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, care are peste 24 ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Konica Minolta Business Solutions România distribuie şi asigură servicii pentru echipamente multifuncţionale, faxuri, imprimante, echipamente de tipar digital şi oferă Servicii Optimizate de Printare bazate pe soluţii complete de management al documentelor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/konica-minolta-deschide-primul-centru-de-cercetare-si-dezvoltare-al-companiei-in-europa-14795122
14795122
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.