Klaus Iohannis atacă taxa pe lăcomie şi măsurile fiscale anunţate de PSD: Guvernul vine cu o ordonanţă care aruncă în aer economia/ E lăcomia pesediştilor de a lua bani mai mulţi şi a-i gestiona cum consideră

Postat la 19 decembrie 2018 84 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, referitor la măsurile fiscale anunţate de Guvern, că proiectul va arunca în aer economia şi nu a fost discutat cu nimeni din domeniul economic sau instituţional.

Klaus Iohannis atacă taxa pe lăcomie şi măsurile fiscale anunţate de PSD: Guvernul vine cu o ordonanţă care aruncă în aer economia/ E lăcomia pesediştilor de a lua bani mai mulţi şi a-i gestiona cum consideră

"Cu toţii am aflat probabil, majoritatea cu surprindere, că Guvernul pregăteşte Ordonanţă de urgenţă pentru a introduce noi taxe şi impozite. Acest lucru mă duce cu gândul la o afirmaţie făcută de premier în discursul după aprobarea Guvernului din Parlament- cel inaugural, nu e cazul să citez, dar spunea că nu vom introduce noi impozite şi taxe. Iată că introduce. Această ordonanţă nu a fost discutată cu parteneri din mediul economic sau instituţional. Acest proiect nu are o analiză. Proiectul aruncă în haos economia", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

 

Şeful statului a solicitat Guvernului să nu meargă mai departe cu ordonanţa.

 

"Se introduc schimbări, modificări, fără consultări, fără o analiză de fundamentare. Se introduce un nou concept, "taxa din lăcomie". E lăcomia pesediştilor de a lua bani mai mulţi şi a-i gestiona cum consideră. Aceste lucruri vor da peste cap toată economia şi vor da peste cap bugetele tuturor românilor. Fac apel la guvern să se răzgândească, să o pună în discuţie, să o analizeze cu sindicate şi patronate", a mai spus Iohannis.

 

Iohannis, despre măsurile Guvernului: Ne aşteptăm ca toate să se scumpească. Nu mai au bani

 

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că măsurile fiscale luate de Guvern arată că acesta nu are bani să acopere măsurile sociale şi că primul efect al "taxei pe lăcomie" va fi de fapt viaţa mai grea românilor care se vor confrunta cu la gaze şi curent.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
economie,
klaus iohannis,
masuri,
aruncare,
bani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.