Klaus Iohannis a promulgat legea utilizării datelor pasagerilor de avion

Postat la 23 noiembrie 2018 141 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care reglementează datele pasagerilor din transportul aerian care vor fi colectate pentru prevenirea infracţiunilor de terorism şi a altor infracţiuni grave, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis a promulgat legea utilizării datelor pasagerilor de avion

Actul normativ prevede că în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră se înfiinţează o structură specială denumită Unitatea naţională de informaţii privind pasagerii (UNIP) la care ajung datele despre pasageri de la transportatorii aerieni, date aferente zborurilor extra-UE şi intra-UE.

Astfel, legea prevede obligaţia ca toate companiile de transport aerian să trimită următoarele date din registrul cu numele pasagerilor: codul de rezervare, data rezervării sau a emiterii biletului, data programată a călătoriei, numele şi prenumele asociate rezervării, adresa şi informaţiile de contact - număr de telefon, adresă de email asociate rezervării, toate informaţiile privind forma de plată inclusiv adresa de facturare, itinerarul complet de călătorie, informaţiile din profilul „client fidel", agenţia prin care a fost cumpărat biletul, numărul locului, toate informaţiile cu privire la bagaje.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pasageri,
lege,
klaus iohannis,
avion

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.