Klaus Iohannis a dat aviz cererii DNA pentru urmărirea penală a foştilor miniştri Dan Nica, Adriana Ţicău şi Alexandru Athanasiu

Postat la 29 noiembrie 2016 80 afişări

Klaus Iohannis a dat aviz cererii DNA pentru urmărirea penală a foştilor miniştri Dan Nica, Adriana Ţicău şi Alexandru Athanasiu

Preşedintele Klaus Iohanis a dat aviz cererii DNA de urmărire penală a foştilor miniştri ai Comunicaţiilor, Dan Nica şi Adriana Ţicău, şi Educaţiei, Alexandru Athanasiu, pentru abuz în serviciu în dosarul "Microsoft".

Preşedintele Klaus Iohanis a dat aviz cererii DNA de urmărire penală a foştilor miniştri ai Comunicaţiilor, Dan Nica şi Adriana Ţicău, şi Educaţiei, Alexandru Athanasiu. 

DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală a lui Dan Nica, fost ministru al comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei în perioada 2000 - iulie 2004, acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, a Adrianei Ţicău, fost secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada 2003 - iunie 2004, respectiv fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada iulie - decembrie 2004, acuzată de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, şi a fostului fostul ministru al Educaţiei, Alexandru Athanasiu, acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

DNA îl acuză pe Dan Nica că, în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, a iniţiat şi a susţinut proiectele Hotărârilor de Guvern prin care s-a aprobat încheierea, între Guvernul României şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a contractului comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.