Kingfisher redeschide vineri şase foste magazine Bricostore, sub brandul Brico Depot

Autor: Cristina Cuncea Postat la 14 octombrie 2014 101 afişări

Kingfisher a finalizat reamenajarea a încă şase foste magazine Bricostore, care vor fi redeschise vineri sub brandul Brico Depot, operat de grupul britanic, acesta cumpărând anul trecut cele 15 unităţi Bricostore din România.

"Brico Depot anunţă inaugurarea a şase noi «depozite», a căror transformare a început în luna august, ajungând astfel la opt unităţi pe piaţa locală. Magazinele au fost realizate după modelul de afaceri de succes al Brico Depot, în urma achiziţionării celor 15 magazine Bricostore în luna iunie anul trecut", se arată într-un comunicat al Brico Depot.

Lucrările la magazinele din Chiajna (Militari), Ploieşti, Piteşti, Braşov, Arad şi Oradea au fost finalizate într-un timp record, iar cele şase unităţi vor fi deschise vineri, 17 octombrie.

"Cele şase magazine se adaugă celor două unităţi deja operaţionale din Bucureşti, astfel că deţinem un total de opt magazine Brico Dépôt în ţară. Vom continua procesul de transformare şi pentru restul magazinelor, ale căror lucrări de renovare vor începe în primul semestru din 2015", a declarat, în comunicat, Patrick Papot, director executiv adjunct Brico Depot România.

Brico Depot, deţinut de compania britanică Kingfisher, operează în prezent în opt puncte comerciale, respectiv trei în Bucureşti - Pantelimon, Orhideea şi Chiajna, şi noile magazine deschise în ţară, la Ploieşti, Piteşti, Braşov, Arad şi Oradea.

În magazinele noi lucrează echipe de 70 de angajaţi.

Kingfisher a anunţat, în aprilie anul trecut, achiziţia de la compania franceză de retail Group Bresson a celor 15 magazine Bricostore din România, cu vânzări de 131 milioane de euro în 2012. Grupul a informat, de asemenea, că ia în calcul posibilitatea creşterii afacerii pe termen lung la circa 50 de magazine.

Retailerul britanic de bricolaj Kingfisher a înregistrat în primul semestru al anului fiscal 2014/2015, perioada februarie-iulie, vânzări de 42 milioane de lire sterline (51,66 milioane de euro) în România în cele 15 magazine Bricostore preluate de grup anul trecut.

La finele primului semestru al acestui an, Kingfisher a raportat vânzări în România de 51 milioane de euro.

Primele două magazine în noul format au fost inaugurate în martie, iar grupul a anunţat că va accelera procesul pentru celelalte 13 magazine.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BRICO DEPOT,
MAGAZINE,
/actualitate/kingfisher-redeschide-vineri-sase-foste-magazine-bricostore-sub-brandul-brico-depot-13382441
13382441
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.